Normal_tuinbouw__kas

Werknemers die werkzaam zijn in de glastuinbouw kunnen binnenkort een subsidie krijgen om een hbo-studie te volgen. Colland Arbeidsmarkt biedt de tegemoetkoming aan per 1 september aanstaande. Dat meldt Colland Arbeidsmarkt.

Het doel van de subsidie is om binnen de sector glastuinbouw meer werknemers met een hbo-opleiding te krijgen. Dat aantal nam namelijk de afgelopen jaren behoorlijk af. Nog maar 9 procent van werknemers in de glastuinbouw heeft hoger onderwijs gevolgd. Die extra behoefte aan hooggeschoolde mensen is nodig omdat glastuinbouwbedrijven te maken hebben met een flinke groei.

Henk Onstwedder, die namens de FNV in de sectorcommissie Glastuinbouw van Colland Arbeidsmarkt zit,  zegt dat marketing, logistiek en ict steeds belangrijker worden voor bedrijven. Hiervoor is vaak een hbo-opleiding vereist. De subsidie voor hbo-opleiding voor werknemers in de glastuinbouw bedraagt de helft van het collegegeld van opleidingen die geaccrediteerd zijn. De subsidie geldt voor een periode van vier jaar, waarvoor jaarlijks een maximum bedrag van 1000 euro per werknemer geldt. Alleen mensen die nog geen hbo-diploma in hun bezit hebben, kunnen gebruikmaken van de regeling.

Voor het komende studiejaar is er voor vijftig studenten subsidie gereserveerd. Werkgevers die zich willen aanmelden kunnen via het Colland Administratie Systeem (CAS) hun aanvraag indienen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids