Logo_hogeschool_utrecht_logo

In de stad Utrecht verschenen afgelopen weekend enkele posters waarop mensen worden gewaarschuwd voor de dreigende stijging van de zeespiegel. De posters zijn gemaakt door studenten van de Hogeschool Utrecht, die met hun actie aandacht vragen voor de klimaatverandering. Dat meldt het AD.

Op de posters waren teksten te lezen als ‘Over tien jaar zwem je hier’ en ‘het water komt tot hier’. De studenten zochten drukbezochte plekken in de stad uit om hun boodschap op te hangen, zoals het Vredenburgplein en bij de stationshal.

De actie van de hbo’s ers maakt deel uit van een internationale olympiade over duurzaamheid. Met hun team Selficient reizen de studenten in oktober af naar het Amerikaanse Denver om mee te doen aan deze zogeheten ‘Solar Decathlon’. De deelname van de Hogeschool Utrecht is bijzonder te noemen, want het is de enige hogeschool in de gehele EU die de finale van deze competitie bereikt heeft. De olympiade wordt georganiseerd door het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten. Het ontwerp dat de studenten uit de Domstad hebben opgestuurd gaat over een huis dat duurzaam, energie-neutraal en betaalbaar is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids