Normal_hogeschool_van_amsterdam_hva_1

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) wil een lerarenopleiding voor het vak Duits te beginnen. Begin mei werd bekend dat hogeschool Inholland 16 lerarenopleidingen schrapt, waaronder die voor Duits. Voor het vak Duits is in de regio een groot tekort aan leraren. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Inholland stopt met de lerarenopleidingen omdat deze niet langer rendabel zijn. De school heeft te maken met een forse afname van het aantal studenten dat zich inschrijft voor een docentenopleiding. Studenten die al een lerarenopleiding volgen bij Inholland kunnen deze nog wel afmaken. Nieuwe studenten worden doorverwezen naar de HvA. Studenten die leraar Duits willen worden, hebben dan echter een probleem want de HvA biedt deze opleiding nog niet aan.

Aanvankelijk was het plan om samen met Hogeschool Utrecht een lerarenopleiding Duits te gaan aanbieden. De scholen konden echter niet tot een passende oplossing komen, aldus de HvA. De Amsterdamse school wil daarom nu zelfstandig proberen de opleiding te starten. Het traject om een licentie te bemachtigen is inmiddels begonnen. De HvA hoopt vanaf 1 september 2018 de nieuwe opleiding te kunnen aanbieden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids