Logo_zuyd_hogeschool_logo

De Limburgse onderwijsinstelling Zuyd Hogeschool is genoodzaakt bezuinigingen door te voeren op het personeel. Het aantal studenten op de scholen daalt, waardoor de instelling zorgwekkende financiële problemen kent. Dat heeft naar alle waarschijnlijkheid negatieve gevolgen voor het personeel. Dat meldt 1Limburg.

Docenten met een tijdelijk contract dat afloopt, krijgen geen nieuw contract. Deze plaatsen gaat de school ook niet langer opvullen met nieuw personeel. Het plan van Zuyd Hogeschool is om vaste medewerkers te laten solliciteren op de functies die vrijkomen. Het College van Bestuur van de instelling maakte dat onlangs aan alle medewerkers bekend.

De school wil zoveel mogelijk banen die vrijkomen intern opvullen. Personeel is via de mail benaderd om te solliciteren op beschikbare functies. Vooral op afdelingen waar minder werk voorhanden is, is de wens voor intern personeel groot. Mocht deze vorm van banen opvullen niet slagen, dan wordt er alsnog bekeken welke andere oplossing eventueel uitkomst biedt.

Zuyd Hogeschool heeft diverse locaties in Zuid-Limburg, in Maastricht, Heerlen en Sittard. Hoeveel banen er in totaal worden geschrapt vanwege de bezuinigingen is nog niet bekend.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids