Normal_handtekening_contract

Studenten die een hbo- of wo-opleiding hebben afgerond geven de voorkeur aan een vaste baan. Ondernemerschap of werken bij een startup wordt als minder aantrekkelijk beschouwd. Dat meldt Baaz.

Recruitmentplatform Business Talent Network (BTN) legde deze vraag voor aan hoogopgeleide studenten voor een onderzoek. Daaruit bleek dat bijna 54 procent van de studenten na het behalen van hun studie een sterke voorkeur heeft voor een vaste baan. Ruim 38 procent zegt hun carrière te willen starten met een traineeship. Een startup ziet een vijfde van de ondervraagde studenten zitten. Voor het ondernemerschap kiest maar een kleine 7,5 procent. 

Ondanks de wens op een vaste baan denkt ruim 80 procent van de studenten dat zij niet meer dan drie jaar bij hun eerste werkgever in dienst zullen zijn. Een dienstverband van 2 tot 3 jaar wordt door het gros van hen als meest realistisch gezien.

Business Talent Network is het grootste online recruitmentplatform voor hoogopgeleid talent in Nederland en België. BTN is het belangrijkste platform om studenten meteen in contact te laten komen met honderden multinationals.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids