Normal_belastingdienst34

Mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van hun belastingaangifte kunnen binnenkort terecht in de centrale bibliotheek van Amsterdam en in de bibliotheek van de wijk Osdorp. Hbo-studenten van de Hogeschool van Amsterdam bieden een helpende hand om de jaarlijkse administratieve klus gemakkelijker te maken. Het gaat daarbij om de digitale versie van de belastingaangifte. Dat meldt het Parool. 

De studenten die hun hulp aanbieden zijn van tevoren op de hoogte gesteld van de regels, methoden en moeilijkheden wat betreft het invullen van de aangifte. Zij gaan samen met de mensen aan de slag, zodat zij kunnen leren hoe ze in de toekomst zelf hun aangifte digitaal kunnen versturen.

Donderdag 30 maart, donderdag 13 april en zaterdag 22 april kunnen mensen tussen 10.00 en 12.00 uur hulp krijgen van de studenten in de openbare bibliotheek in Osdorp. Op zaterdag 1 april kunnen mensen tussen 10.00 en 16.00 uur terecht in de centrale bibliotheek. Voor leden van de bieb en stadspashouders is de hulp gratis, voor overige deelnemers bedragen de kosten 5 euro.

Wie wil deelnemen wordt verzocht zich van tevoren aan te melden, omdat er een beperkt aantal plaatsen is. Het reserveren van een plaats kan door langs te gaan bij een van beide bibliotheken of door het aanmeldformulier van de centrale bibliotheek in te vullen. Telefonisch reserveren kan ook via 020-6107454 (bibliotheek Osdorp).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids