Normal_les_docent_klas_studeren_college

Zaterdag 1 april zal minister Bussemaker van Onderwijs de Docent van het Jaar 2017-prijs aan de beste docent in het hoger onderwijs uitreiken. Vier hogeschooldocenten en één universitair docent zijn genomineerd voor de prijs. Zij zullen vooraf aan de uitreiking in de Jaarbeurs elk een kort college geven en zich daarmee presenteren. Dit meldt ISO.

De vijf docenten zijn voorgedragen door studenten en instellingsbesturen gezamenlijk. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door studentenorganisatie ISO om het docentschap in het hoger onderwijs in een positief daglicht te zetten. De vijf kanshebbers dit jaar werden verkozen om hun betrokkenheid, inlevingsvermogen en onderwijsvisie. De winnaars van de verkiezing fungeren als een voorbeeld van docentkwaliteit in het hoger onderwijs.

De genomineerden van dit jaar zijn: Marc van Mil van de Universiteit Utrecht, Stephanie Siersma van NHL Hogeschool, Michiel Koelink van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Parviz Samim van Hogeschool Utrecht en Thijs Brilleman van de Haagse Hogeschool. Op het verkiezingsevenement in de Jaarbeurs komen de docenten kort aan het woord waarna zij het debat aan gaan met minister Bussemaker. Minister Bussemaker zal uiteindelijk de winnaar bekend maken.

De winnaar ontvangt een beurs om zijn eigen onderwijs te innoveren en wordt het eerste lid van de nieuwe in te stellen Docentenkamer. In deze kamer komen Docenten van het Jaar en Comeniusbeurswinnaar jaarlijks samen met de minister van Onderwijs om adviezen te geven vanaf de werkvloer.

Het is mogelijk aanwezig te zijn bij de uitreiking op 1 april in de Jaarbeurs. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op www.iso.nl/docentvanhetjaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids