Logo_gsea_logo_entrepreneur_awards

De negen Nederlandse genomineerden voor de Global Student Entrepreneur Awards zijn bekend. Zij mogen op vrijdag 10 maart hun ervaringen delen met ervaren ondernemers en pitchen voor de titel Nederlands Studentenondernemer van het jaar tijdens de Nederlandse finale voor de Entrepreneurs’ Organisatie, zijn bekend. Deze genomineerden krijgen tijdens en na de finale op 10 maart toegang tot het wereldwijde netwerk van ervaren ondernemers, die allen graag ervaringen willen delen en de studentenondernemers willen helpen een succes van hun onderneming te maken. Dit meldt Entrepreneurs' Organisatie Nederland.

Tijdens de finale van Global Student Entrepreneur Awards kunnen de studentenondernemers ervaren wat de toegevoegde waarde is van het delen van ervaringen met andere ondernemers. De studentenondernemers en zijn of haar onderneming staan daarbij centraal. De ervaren ondernemers van de Entrepreneurs Organisatie gaan hen aanmoedigen, ondersteunen en uitdagen om zoveel mogelijk impact te maken.

De winnaar van deze Nederlandse finale mag zich daarnaast de beste studenten-ondernemer van Nederland noemen en wordt afgevaardigd naar de internationale finale die van 27 tot en met 29 april wordt gehouden in Frankfurt. Hier nemen vijftig studenten-ondernemers uit even zoveel verschillende landen het tegen elkaar op.Om deel te nemen aan de Global Student Entrepreneur Awards moeten de studentenondernemers studeren aan een mbo - of hbo-instelling of universiteit en al minimaal zes maanden actief zijn als ondernemer.

Het is de derde keer dat deze Global Student Entrepreneur Awards wordt gehouden. De Awards zijn een initiatief van de Entrepreneurs’ Organization. Met de GSEA wil zij studentondernemers ondersteunen, hen aanmoedigen, hen helpen om impact te maken en hen al vroeg laten ervaren hoe ondernemers elkaar sterker kunnen maken. Meer informatie is te vinden op www.gsea.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids