Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Het stedelijk programma Rotterdam Lekker Fit! en Hogeschool Inholland gaan samenwerken aan een gezonde toekomst voor de Rotterdamse jeugd. Lekker Fit levert expertise en kennis waarmee pabo-studenten op school kunnen werken aan een Lekker Fitte basis voor kinderen. Gemeente Rotterdam en Inholland tekenden hiervoor op maandag 16 januari de overeenkomst 'De gezondste leerkracht voor de stad Rotterdam!'. Dat meldt Hogeschool Inholland.

De partijen gaan samenwerken zodat pabo-studenten een bijdrage kunnen gaan leveren aan de gezonde school van de toekomst op basis van het programma Lekker Fit!. Dit programma richt zich sinds 2005 op het stimuleren van een gezond gewicht, een actieve leefstijl en een gezond voedingspatroon. Zo krijgen meer kinderen een 'Lekker Fitte' basis via professionals in het veld. Naast een bijdrage aan de gezonde school versterken pabo-studenten hiermee ook hun positie voor een baan in het Rotterdamse onderwijs.

“Met dit nieuwe opleidingstraject kunnen we als pabo een steentje bijdragen aan gezondheid van leerlingen op basisscholen in en buiten Rotterdam”, zegt Sjoerd van Santen, docent van de opleiding. De Pabo van Inholland Rotterdam leidt studenten in vier jaar op tot leerkracht basisonderwijs. Aanvullend kunnen ze het certificaat Specialist Sportieve en gezonde School, (SGS)-coördinator behalen. Dit certificaat zorgt ervoor dat deze nieuwe leerkrachten collega's en de leerlingen van een basisschool een gezonde leefstijl aan kan leren. Dit opleidingstraject is gekoppeld aan het programma Gezonde School van de overheid en wordt vormgegeven in samenwerking met het stedelijke programma Rotterdam Lekker Fit!.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids