Normal_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

De Haagse Hogeschool heeft sinds kort een Schrijfcentrum. Daar kunnen studenten van de hbo-instelling terecht voor advies en begeleiding bij het schrijven van bijvoorbeeld essays en scripties. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Veel studenten hebben moeite met het schrijven van duidelijke en goed leesbare teksten. De meeste universiteiten bieden daarom schrijfbegeleiding aan maar in het hbo is dit minder gewoon. De Haagse Hogeschool is een van de weinige hogescholen met een schrijfcentrum.

De tutoren van het Schrijfcentrum zullen zich uitdrukkelijk niet bezighouden met spelling en grammatica en zullen dus ook geen teksten nakijken voor studenten. Ook gaan ze niet in op de inhoud van de teksten, daarvoor moeten studenten aankloppen bij hun scriptiebegeleider. De schrijftutor helpt studenten bij de opbouw van hun tekst, de argumentatie en het scherp formuleren.

Vijf studenten zetten zich als schrijftutor in voor hun medestudenten. De komende anderhalf jaar zal het project als pilot draaien. Initatiefneemster Janneke Kelter van het Taalexpertisecentrum van de hogeschool verwacht dat zo'n vijfhonderd studenten gebruik zullen maken van de dienst. Inmiddels hebben zich al vijftig studenten gemeld. Vaak omdat ze even vast zitten in hun stuk. Sparren met een onafhankelijke buitenstaander kan dan helpen om weer verder te kunnen, weet Elfrieda Westerbeek, een van de tutoren.

Na afloop van de pilot hoopt Kelter dat het schoolbestuur geld vrij wil maken voor uitbreiding van het project. Dan wil ze ook begeleiding bij Engelstalige teksten gaan aanbieden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids