Normal_karel_van_rosmalen_1519

Per 1 september 2017 treedt Karel van Rosmalen af als voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool om zijn carrière buiten Zuyd een vervolg te geven. Hij heeft Zuyd dan tien jaar geleid. Dit meldt Zuyd Hogeschool.

In september 2007 is Van Rosmalen in dienst getreden bij Zuyd. In 2015, bij het aflopen van zijn tweede termijn, heeft de Raad van Toezicht van Zuyd hem gevraagd om langer aan te blijven. De afspraak is toen gemaakt nog twee jaar samen door te gaan. 
 
In een bericht aan medewerkers en relaties schrijft Van Rosmalen dat hij het na tien jaar een mooi moment vindt om een volgende stap te zetten, maar dat hij op dit moment nog geen concrete plannen op dat gebied heeft. Van Rosmalen geeft aan zich tot 1 september 2017 met veel plezier voor Zuyd te blijven inzetten. Zaterdag 26 november 2016 start het wervingsproces voor een nieuwe bestuursvoorzitter. 
 
Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, trainingen en opleidingen voor professionals, en onderzoek voor bedrijven en instellingen. Met 1.700 medewerkers biedt Zuyd zijn 14.000 studenten vijftig bachelor- en masterprogramma’s aan. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids