Normal_haagse_hogeschool

De Haagse Hogeschool heeft nooit een petitie ontvangen voor een gebedsruimte in de school. Daarom zal zo’n ruimte er ook niet komen, laat de hogeschool weten. Via een online petitie hebben 4.500 mensen zich uitgesproken voor een plek om uiting te geven aan religieuze gevoelens. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De hogeschool in Den Haag laat weten altijd open te staan voor een gesprek over een gebedsruimte met studenten en medewerkers. Echter zou het nooit zomaar een petitie aannemen zonder te weten wie de initiatiefnemers of ondertekenaars zijn.

“Een school moet lesgeven en hoeft niets anders te faciliteren. Bovendien is in de omgeving genoeg gelegenheid om uiting te geven aan religieuze gevoelens”, zei het schoolbestuurder toen de petitie in april werd opgestart. De school staat nog steeds achter dit standpunt. 

De initiatiefnemers zijn niet bereikbaar voor commentaar, maar lieten eerder al weten graag de mogelijkheid te willen hebben om elke minuten per dag te kunnen bidden of mediteren op een rustige en schone plek. Biddende studenten van de Haagse Hogeschool wijken momenteel uit naar kelder onder de trappen. De ruimte zou openstaan voor iedereen, ongeacht geloof of afkomst. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids