Normal_afbeelding_owbz_beursgebouw

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober aanstaande staat het Beursgebouw Eindhoven weer volledig in het teken van Onderwijsbeurs Zuid. Duizenden studiekiezers (én hun ouders) laten zich informeren over hun aanstaande studie- of beroepskeuze. De beurs is gratis te bezoeken en met het grote aanbod aan onderwijsinstellingen en opleidingen is er voor iedereen wat te vinden.

Mbo- en hbo-instellingen, een universiteitenplein, leerwerkbedrijven, een internationaal plein en vele Belgische universiteiten en hogescholen; met 110 deelnemende exposanten is er op Onderwijsbeurs Zuid keuze te over. “Studiekiezers breed informeren en ervoor zorgen dat ze goed voorbereid de beursvloer op gaan.” Dat is het doel dat de organisatie voor ogen heeft. En die goede voorbereiding is nodig. “Het is niet niks, al die indrukken en informatie op zo’n dag onderwijsbeurs.”

Voorbereiding op de beurs
Die voorbereiding op het beursbezoek begint thuis of in de klas al. Via de website kunnen decanen gratis lesmateriaal aanvragen. Dit lesmateriaal geeft leerlingen een aantal opdrachten en voorbeeldvragen om hen vooruit te helpen op de beurs. Daarnaast kunnen bezoekers thuis en op de beurs een persoonlijke plattegrond maken. Met het doorlopen van een aantal korte stappen, zoals het invoeren van interesses en opleidingsniveau, komt de studiekiezer gemakkelijk te weten welke onderwijsinstellingen niet gemist mogen worden. De ‘Persoonlijke Plattegrond’ is te vinden op www.onderwijsbeurszuid.nl.

Start- en Studiekeuze-sessies
Beursbezoekers die nog niet zo goed weten waar te beginnen kunnen plaatsnemen bij verschillende start- en studiekeuze-sessies in drie verschillende lezingenzalen. De startsessies zijn nieuw dit jaar. Bezoekers krijgen in een interactieve presentatie van 5 minuten concrete tips voor op de beursvloer. Startsessies vinden doorlopend plaats. Daarnaast is er een uitgebreid programma aan studiekeuze-sessies, bijvoorbeeld over het ontdekken van je sterke punten en de bijdrage van ouders aan het studiekeuzeproces van hun kind. Het volledige programma van start- en studiekeuze-sessies is te vinden op de website van de beurs.

Gratis toegang voor iedereen
Genoeg te doen dus voor die grote groep studiekiezers. Op vrijdag is de beurs geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 16:00 uur. De beurs is na registratie gratis te bezoeken. Ga voor meer informatie en een gratis e-ticket naar www.onderwijsbeurszuid.nl.

De Nationale Onderwijsgids is mediapartner van de Onderwijsbeurs.

(Dit is een advertorial)