Logo_logo_afstudeergoeroes

De website AfstudeerGoeroes.nl heeft een platform gelanceerd speciaal voor studenten van het hbo. Het platform biedt begeleiding voor studenten in hun afstudeerperiode bij het gestructureerd werken aan hun eindopdracht. Op de site, die werkt vanuit het principe van zelfhulp, kunnen studenten naast informatie en tips ook videoclips, checklists en voorbeeldscripties vinden. Dit meldt AfstudeerGoeroes.

Elk collegejaar worden er ongeveer 70.000 hbo-diploma's uitgegeven. De gemiddelde studietijd is 56 maanden. Dat is 8 maanden langer dan de tijd die er voor staat. Een deel van de vertraging komt door de afstudeerperiode. Er zijn opleidingen bekend waarbij ruim 80 procent van de studenten het niet redt binnen de afgesproken tijd, aldus AfstudeerGoeroes. Vaak komt dit door stress en onzekerheid bij de studenten en onvoldoende voorbereiding en begeleiding vanuit de opleiding.

Om de student beter en sneller af te laten studeren heeft AfstudeerGoeroes een digitaal platform ontwikkeld waarop alle relevante afstudeerinformatie gestructureerd wordt aangeboden. Op het forum kan de afstudeerder vragen stellen aan zijn mede-afstudeerders of aan de Goeroes. De Goeroes zijn ervaren afstudeerbegeleiders. Het platform bevat momenteel meer dan 200 artikelen verrijkt met videoclips, checklists, tips en voorbeeldscripties. Na de lancering gaan de Goeroes de inhoud verder verrijken op verzoek van en samen met afstudeerders. Ook wil het platform samenwerking zoeken met hogescholen.

Anderen laten bijdragen aan een afstudeeropdracht wordt beschouwd als fraude. AfstudeerGoeroes is een platform voor zelfhulp. De afstudeerder moet alles nog steeds zelf doen. AfstudeerGoeroes heeft de relevante afstudeerinformatie slechts gestructureerd en op één plek verzameld. Als de afstudeerder behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding biedt AfstudeerGoeroes wel een lijst met betrouwbare partners.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids