Normal_zorg_studie_leerling_verpleging_verpleegkundige_student

In het Expertisecentrum Eerstelijnszorg Groningen (ECEZG) worden wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en therapie gebundeld. Hierdoor kunnen de nieuwste inzichten meteen gecomplementeerd worden in de behandeling. Dit meldt de Groninger gezinsbode.

In de zorg vinden steeds weer veranderingen plaats. Om daarop in te spelen is het nodig om onderzoek, onderwijs en therapie te bundelen. Zo zijn binnen het ECEZG een aantal docenten van de Hanzehogeschool werkzaam. Het lijntje tussen onderwijs en therapie is daarmee heel kort. Zij organiseren en ondersteunen vanuit een maatschappelijke betrokkenheid verscheidene maatschappelijke projecten.
 
Wetenschappers worden opgeroepen de onderwerpen van hun onderzoek zoveel mogelijk te baseren op input uit de praktijk. Zo kunnen de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek meteen toepasbaar gemaakt worden.
 
De werkzame therapeuten moeten voldoen aan een aantal eisen, zoals voldoende uren per week werkzaam zijn in de praktijk, werken volgens de richtlijnen van de beroepsgroep en voldoende scholingspunten halen. Hiermee blijft de kwaliteit van de zorg gewaarborgd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids