Logo_logo-dcl-yc

De eredivisie van de YoungCapital Dutch College League, de eerste nationale eSports-competitie voor studenten, is compleet. Na de spannende play-offs van in Vue Hilversum zijn de zes beste studententeams van Nederland in de game League of Legends bekend. De topteams plaatsten zich voor de Premier League, de eredivisie die vanaf 5 april elke dinsdag live wordt gespeeld en uitgezonden op FOX Sports.

De Dutch College League brengt teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de multiplayer online battle arena van League of Legends. In de game proberen twee teams van elk vijf spelers elkaar te verslaan. Het uiteindelijke winnende team kwalificeert zich voor het achtste IeSF (International eSports Federation) World Championship van League of Legends later dit jaar.

Tot en met 23 maart konden studententeams uit het hele land zich inschrijven. In totaal hebben zo’n vijfendertig teams zich aangemeld. Plaatsing in de Premier League is voorbehouden aan de teams met de hoogste ranking in het spel League of Legends en de hoogst geplaatste teams uit de voorrondes. De Dorans Alpha en DSEA Red hebben zich direct geplaatst vanwege hun toppositie in het klassement na de voorrondes. De overige drie teams hebben zich geplaatst na bloedstollende matches op 29 maart. De winnaar van de competitie vertegenwoordigt Nederland later dit jaar op het WK League of Legends 2016.

© Nationale Onderwijsgids