Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

Amsterdam en LinkedIn gaan samenwerken om de economie en de arbeidsmarkt van de metropoolregio nieuwe impulsen te geven. Een van de doelen van de samenwerking is het koppelen van Amsterdamse studenten en afgestudeerden aan start-ups. Het is de eerste keer dat een overheidsorganisatie in Nederland gebruik maakt van LinkedIn-data voor de verbetering van arbeidsmarkt. Dat meldt gemeente Amsterdam.

Amsterdam heeft een grote populatie studenten en young professionals. Die vinden niet altijd een baan die past bij hun opleiding en vaardigheden. Met de inzichten van Linkedin wordt het mogelijk de actuele vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen.

Sue Duke, Public Policy Director voor LinkedIn in Europa: “Bij LinkedIn is het onze visie om economische kansen te creëren voor de wereldwijde beroepsbevolking. We zijn zeer enthousiast dat we de Economic Graph, een digitale kaart van de wereldeconomie, kunnen gebruiken om de Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board te helpen bij de ontwikkeling en de uitvoering van beleid ten aanzien van de arbeidsmarkt, onderwijs en scholing.”

Jaap Winter, voorzitter College van Bestuur Vrije Universiteit en lid van de Amsterdam Economic Board: “Een belangrijk speerpunt voor de Amsterdam Economic Board is het opleiden van het talent van de toekomst. Een concreet voorbeeld waarin dit gebeurt is het Data Science Programma. Het programma richt zich op het betekenis geven aan de zee van data die ons omringt. Ook zijn wetenschappers nauw betrokken bij de ontwikkeling van het lesprogramma voor de gezamenlijke UvA-VU opleiding Data Science die in september 2016 van start gaat. De inzichten van LinkedIn bieden ons als lokale partners belangrijke inzichten die nodig zijn om succesvol in te spelen op de uitdagingen van de toekomst.”

© Nationale Onderwijsgids