Normal_logo_college_voor_de_rechten_van_de_mens

Stagiair Bas van der Meer uit Drachten is gediscrimineerd door het stagebedrijf A. Th. De Boer door hem af te wijzen voor een stage in verband met zijn seksuele geaardheid. Het College voor de Rechten van de Mens heeft de student in het gelijk gesteld. Dit meldt RTL Nieuws.

Het landbouwmechanisatiebedrijf had geen onderscheid mogen maken tussen een heteroseksuele of een homoseksuele stagiair. “Onbetwist is vast komen te staan dat hij is afgewezen door zijn seksuele geaardheid”, staat in het oordeel dat de student gisteren op Facebook zette. Van der Meer is blij met de uitspraak van het college. Een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens is niet bindend, maar weegt wel zwaar mee als de rechter zich er over gaat uitspreken. Hij heeft vandaag nog een gesprek met de officier van justitie over eventuele gerechtelijke vervolging. 
 
Firma A. Th. De Boer weigerde Van der Meer in november vorig jaar een stageplaats, omdat hij homoseksueel is. Vanwege zijn christelijke overtuiging kon het bedrijf niet leven met feit dat de student openlijk voor zijn homoseksuele geaardheid uitkwam.
 
© Nationale Onderwijsgids