Normal_lala

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft 13 vooraanstaande kunstenaars benoemd in de Akademie van Kunsten. Opmerkelijk is dat drie van deze kunstenaars lesgeven op het hbo. Dit meldt ScienceGuide.

Louis Andriessen geeft les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is sinds 2008 hoogleraar in de scheppende kunsten aan de Universiteit Leiden. De Akademie van Kunsten noemt hem één van de meest invloedrijke hedendaagse componisten. Adelheid Roosen geeft les aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als docent theatermaken en is daarnaast ook zelf theatermaakster. Ook Ed Spanjaard is AHK-docent. Hij geeft les aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is hij (gast)dirigent, volgens de Akademie van Kunsten één van de beste van Nederland.
 
De Akademie van Kunsten telt momenteel 35 leden uit de hele breedte van de kunsten. De Akademie heeft tot doel de stem te vertolken van de kunsten in de Nederlandse samenleving (inclusief de politiek) en het bevorderen van de interactie tussen de kunsten onderling, de kunst en de maatschappij en tussen wetenschap en kunst. De Akademie van Kunsten is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
 
© Nationale Onderwijsgids