Normal_studenten_klusjes_tuinieren

Hogeschool Inholland en het Wellantcollege voor vmbo en mbo gaan hun samenwerking intensiveren. Daarvoor hebben beide onderwijsinstellingen gisteren een intentieverklaring getekend. De scholen willen met de samenwerking betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstellingen, met name in de groene sector. Dit meldt Inholland.

InHolland en het Wellantcollege werkten al enige tijd samen. Deze samenwerking wordt nu uitgebreid met onder meer de realisatie van een doorlopende leerlijn vmbo-mbo-hbo. Ook zoeken de scholen samenwerking met het bedrijfsleven, overheden en andere kennisinstellingen om de aansluiting op de arbeidsmarkt te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de beantwoording van vraagstukken uit de beroepspraktijk. Zo halen de scholen de banden aan met de Foodacademy in regio Amsterdam en is een vergelijkbare samenwerking in regio Rotterdam in ontwikkeling. Ook de samenwerking in de Groene Hartacademie en tussen de opleidingen Landscape and Environment Management en Urban Green Development krijgen een impuls.

De groene sector speelt een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Een groot deel van de Nederlandse groene sector zit in de Randstedelijke regio van Nederland waar ook Inholland en het Wellantcollege locaties hebben. De scholen willen zowel vanuit onderwijs als onderzoek een bijdrage leveren aan de vraagstukken die specifiek zijn voor deze regio, zoals de kwaliteit van de leefomgeving in een stedelijk gebied.

© Nationale Onderwijsgids