Normal_copyright_stockfreeimages_sleutels_kamer_studentenkamer_nieuwe_woning_

348 studenten gaan zich vestigen in het studentencomplex Blue-Gray. In het gebouw tegenover het AMC in Amsterdam Zuidoostzuid kunnen bewoners tegen een betaalbare huur beschikking krijgen over een fraaie woonruimte. Voor de jonge studenten biedt het getransformeerde kantoorpand een kans om zich in Amsterdam te vestigen, vlakbij HvA, AMC en tal van andere medische en gezondheidsinstellingen. Dat meldt gemeente Amsterdam.

Het college wil de komende jaren door nieuwbouw of transformatie 8.000 extra studentenwoningen en 2.500 extra jongerenwoningen realiseren, bovenop de bestaande voorraad. Minimaal 60 procent van deze woningen moet beschikbaar komen voor de doelgroep betaalbare huren. Voor studenten en jongeren vormen een laag inkomen en een korte inschrijvingsduur namelijk vaak de barrières om zich in Amsterdam te kunnen vestigen.

Emile Jaensch, bestuurder van Zuidoost: “Het aantal jonge stedelingen in ons stadsdeel blijft groeien. In totaal wonen hier nu ruim vierduizend studenten. Logisch ook. De bereikbaarheid is goed, net als de prijs-kwaliteit verhouding van de woningen. De studenten zorgen voor levendigheid in ons stadsdeel en maken gebruik van allerlei voorzieningen. Dus we zijn in meerdere opzichten blij met ze.”

© Nationale Onderwijsgids