Normal_haagse_hogeschool

Studenten van de Haagse Hogeschool werken de komende 2 jaar aan concrete opdrachten om de provincie Zuid-Holland transparanter en opener te maken. Daarvoor ondertekenden gedeputeerde Rogier Van der Sande en Jan Lintsen, van het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool, op 19 november 2015 een samenwerkingsovereenkomst. Dat meldt de provincie Zuid-Holland.

Rogier van der Sande: "De afgelopen jaren hebben we mede met hulp van studenten van de Haagse Hogeschool de mogelijkheden die open data en open samenwerkingsvormen bieden verkend. Met de overeenkomst die we vandaag hebben getekend, zetten we een volgende stap: Provinciemedewerkers en studenten gaan gezamenlijk aan de slag om provinciale data daadwerkelijk te ontsluiten en nieuwe toepassingen te realiseren."

De samenwerking omvat verschillende opdrachten in het onderwijsprogramma voor 2e en 3e jaars studenten van de studie Informatiedienstverlening en -management. Ook biedt het aan 4 studenten een stageplaats bij de provincie. In het lesprogramma is het inventariseren van maatschappelijke behoeften, waarin de toepassing van open data kan voorzien, een belangrijk uitgangspunt.

De samenwerkingsovereenkomst is onderdeel van het provinciale programma 'Transparante en open provincie'. Dat programma stimuleert het openstellen van data en aangaan van nieuwe samenwerkingsvormen waarbij de provincie als gelijkwaardig partner samenwerkt met andere partijen.

© Nationale Onderwijsgids