Logo_3500_logo_ipabo_rgbjpg

Hogeschool iPabo is blij met de nieuw verworven accreditatie. De opleiding voor leraar basisonderwijs staat als een huis. Een nieuwe opleiding, Pedagogisch-Educatief Medewerker (AD), is in ontwikkeling. Dit meldt iPabo.

Het visitatiepanel heeft bewondering geuit voor de wijze waarop het team van de hogeschool zich met bevlogenheid inzet. De docenten kennen het werkveld van de basisschool uit ervaring en zijn een rolmodel voor de studenten. Bijzondere waardering is er voor de ondersteuning bij de instroom van nieuwe studenten en de invulling van het interreligieuze karakter van de opleiding.

Vanuit deze basis bouwt Hogeschool iPabo aan de toekomst met een verbreed profiel via een Associate Degree (AD) opleiding Pedagogisch-Educatief Medewerker. In het werkveld is behoefte aan een opleiding die medewerkers specifiek toerust tot het uitoefenen van verzwaarde taken op het gebied van het pedagogisch en educatief handelen. Er blijkt tevens een grote behoefte te bestaan aan een meer gedifferentieerd onderwijsaanbod.

De studentenpopulatie wordt steeds diverser in bijvoorbeeld vooropleiding, belangstelling, niveau en leeftijd. Hogeschool iPabo komt met haar AD Pedagogisch-Educatief Medewerker tegemoet aan deze behoefte. In deze opleiding zullen onder andere de schoollabs voor spelend en onderzoekend leren een belangrijk onderdeel zijn. Het accreditatiepanel prijst het Speleon binnen de hogeschool om de liveonderzoekscomponent binnen de opleidingen. Het biedt studenten de mogelijkheid gerichte (les)activiteiten te ontwikkelen en uit te voeren. Hogeschool iPabo is een zelfstandige pabo-opleiding met twee vestigingen, in Amsterdam en Alkmaar.

© Nationale Onderwijsgids