Normal_college_docent_klas_lokaal

In Apeldoorn is de tweede vestiging van Wittenborg University geopend door burgemeester John Berends. Wittenborg kan de groeiende stroom studenten niet langer huisvesten op de huidige locatie in het ROC Aventus en opent daarom een tweede vestiging. Daardoor vestigt Wittenborg zich naast de Fotovakschool en de toekomstige nieuwe vestiging van Saxion. De school heeft de ambitie om de komende jaren door te groeien naar een middelgrote hogeschool waar ook toegepast universitair onderwijs wordt gegeven. Dat meldt gemeente Apeldoorn.

De voorzitter van Wittenborg’s Executive Board, Peter Birdsall: “Het is ons doel om Nederlands eerste privé universiteit in Toegepaste Wetenschappen te worden. We doen dit door een groot scala aan studies te bieden op de meest uiteenlopende gebieden; van managent business, horeca en hospitality, tot techniek, onderwijs, gezondheid en welzijn.”

Gelijktijdig met de opening werd ook een nieuw convenant tussen gemeente en Wittenborg ondertekend. De afspraken in dit vijf jaar durende convenant luiden kort gezegd dat Wittenborg zich inspant om door te groeien naar een middengrote onbekostigde hogeschool met circa 2.000 leerlingen in vijf verschillende afstudeerrichtingen in Apeldoorn. De gemeente zal zich inspannen om Wittenborg te helpen om in contact te komen met projectontwikkelaars die studentenhuisvesting kunnen realiseren; communicatie uitingen en met de contacten en netwerken van bedrijven.

© Nationale Onderwijsgids