Logo_download__1_

Op donderdag 10 september organiseert de gemeenteraad van Arnhem een debat met studenten, ondernemers, huisvesters en cultuuraanbieders over de aantrekkelijkheid van Arnhem als studentenstad. Doel is om van studenten te horen hoe zij de stad ervaren. Dit meldt de Gemeente Arnhem. 

Studenten van de HAN, ArtEZ, Van Hall Larenstein en RijnIJssel die interesse hebben om deel te nemen aan het debat kunnen zich tot uiterlijk maandag 7 september aanmelden. Dit kunnen zij doen door te mailen naar griffie@arnhem.nl onder vermelding van naam, opleiding en studiejaar. 
 
Al eerder sloot de gemeente Arnhem partnerships met de onderwijsinstellingen om nauwer samen te werken. Uitgangspunt van de gesloten partnerships is het besef dat onderwijsinstellingen en hun studenten belangrijk zijn voor Arnhem. Ze zorgen immers voor innovatie, werkgelegenheid en dynamiek in de stad. 
 
Het debat vindt plaats in het Stadhuis van 17.30 uur tot 19.30 uur (inloop 17.00 uur) in het stadhuis. Na afloop wordt er gezamenlijk een hapje gegeten bij Dudok. 
 
Op donderdag 27 augustus maken de nieuwe studenten kennis met de stad tijdens de startdag georganiseerd door de hogescholen. Burgemeester Kaiser heet de studenten welkom in de stad tijdens de lunch. In de middag is de raadszaal onderdeel van een levend monopolyspel waarbij studenten op verschillende plekken opdrachten moeten vervullen. 
 
© Nationale Onderwijsgids