Normal_luisterende_studenten

Op bijna alle onderwerpen in de Nationale Studentenenquête (NSE) van 2015 tonen studenten van de Hanzehogeschool Groningen meer tevredenheid dan in de NSE 2014. Het algemene cijfer voor de Hanze is een 7.4 (vorig jaar was dat een 7.3). In de NSE 2015 staan negentien opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen op nummer één (studie algemeen) ten opzichte van gelijkluidende opleidingen elders in het land. Dat meldt Hanzehogeschool Groningen.

De tevredenheid van studenten ligt -net als vorig jaar- boven het landelijk hbo-gemiddelde. Een stijgende lijn waarmee de Hanzehogeschool Groningen in 2015 de derde plaats op de ranglijst van grotere hogescholen in Nederland bereikt. Bijna 12.000 Hanzestudenten (44 procent) vulden de landelijke enquête in. De respons binnen het hbo is 42 procent. Als het gaat om hun onderwijs zijn de studenten in 2015, net als in 2014, het meest tevreden over de sfeer op de opleiding, wat zij tijdens hun stage hebben geleerd en het samenwerken met anderen.

Vergeleken met de NSE 2014 zijn Hanzestudenten op alle thema’s en op bijna alle deelaspecten meer tevreden, waaronder: studie in het algemeen, kwaliteitszorg, studieroosters, aansluiting bij het beeld dat ze van de opleiding hadden en aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding. Ook de tevredenheid over de kennis van de docenten voor wat betreft de beroepspraktijk en de kwaliteit van de begeleiding door docenten blijkt bij de studenten van de Hanzehogeschool Groningen hoger te liggen dan het landelijk gemiddelde.

De aandachtspunten in 2014 waren Toetsing en beoordeling, Voorbereiding beroepsloopbaan en Studiebegeleiding. De studenttevredenheid over deze aandachtspunten ligt dit jaar beduidend hoger dan vorig jaar en zichtbaar hoger dan het landelijk gemiddelde. De resultaten van de NSE 2015 zijn te vinden op www.studiekeuze123.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid en alle universiteiten en hogescholen. Op deze website kunnen aankomend studenten opleidingen met elkaar vergelijken, onder andere op basis van de studentenoordelen uit de NSE.

© Nationale Onderwijsgids