Logo_logo_jong_ondernemen

Stichting Jong Ondernemen heeft Joyce Rommelaar benoemt tot nieuwe directeur. Rommelaar heeft zich het doel gesteld om Jong Ondernemen in de huidige vorm binnen vijf jaar overbodig te maken. Jong Ondernemen heeft als doel ondernemerschap programma’s te verankeren in de onderwijsprogramma’s van scholen, zo meldt de organisatie.

Jong Ondernemen leert jongeren zo vroeg mogelijk vaardigheden aan die zij nodig hebben als toekomstige ondernemer of ondernemende medewerker. “Als we erin slagen ondernemerschap programma's te verankeren, is Jong Ondernemen in de huidige vorm overbodig,” stelt Rommelaar. Zij ziet de rol van de stichting dan verschuiven naar procesbewaker, programmaontwikkelaar en adviseur.

De nieuwe directeur benadrukt wel dat er nog veel moet gebeuren. “Ik heb mijzelf voor de komende periode drie uitdagingen gesteld. Zo wil ik samen met mijn collega’s het volledige bedrijfsleven laten inzien wat de ondernemerschap programma’s betekenen voor medewerkers en ondernemers, met als doel dat bedrijven zich aan Jong Ondernemen verbinden.” Volgens Rommelaar is het noodzakelijk om het bedrijfsleven te verbinden als sponsor, om samen een betere en sterkere toekomst van Nederland neer te zetten.

Ook de politiek is bij de nieuwe directeur in beeld. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaf op 12 februari jongstleden het startsein voor het nieuwe onderwijsplan #onderwijs2032, een Nationale brainstorm die 17.000 reacties opleverde. Rommelaar: “Het is de taak van Jong Ondernemen om met onze expertise en 25 jaar ervaring een belangrijke rol te spelen in de dialoog- en ontwerpfase van dit plan. Verder wil Jong Ondernemen het vak ‘ondernemend leren’ zoveel mogelijk integreren binnen lerarenopleidingen en pabo’s.”

Het bereik van de Jong Ondernemen groeit dit jaar naar 30.000 leerlingen en studenten. Rommelaar zou pas tevreden zijn als de stichting alle jongeren in Nederland minimaal één keer bereikt met haar programma’s.

© Nationale Onderwijsgids