Logo_hanzehogeschool_groningen
Op vrijdag 9 januari vindt bij het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen voor de derde keer het symposium Recht & Multiproblem plaats. Het thema is 'multidisciplinaire teams'. ’s Ochtends wordt uitgebreid gesproken over de specialisatie Recht & Multiproblem, ’s middag houdt Ton Schroor, wethouder van de Gemeente Groningen een presentatie over de huidige stand van zaken en toekomstvisie rondom de sociale teams in Groningen. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen. 
 
Een steeds groter wordende groep mensen doet een behoorlijk beroep op diverse hulp- en dienstverleningsinstanties. Hieraan ten grondslag kunnen allerlei oorzaken liggen, waarbij de veranderingen in wet- en regelgeving en de maatschappelijke conjunctuur een grote rol spelen. De meervoudige problematiek die de cliënten dagelijks ervaren wordt met de term multiproblem (MP) aangeduid. De specialisatie Recht & Multiproblem is ontwikkeld voor studenten die zich na hun tweede studiejaar willen verdiepen in de juridische ondersteuning en materiële hulpverlening aan cliënten met zo’n meervoudige problematiek.
 
Op vrijdag 9 januari wordt ’s ochtends onder meer aandacht besteed aan verschillende onderzoeken die de studenten hebben uitgevoerd voor acht verschillende organisaties. Daarna vertelt wethouder Ton Schroor de aanwezigen over de huidige stand van zaken en de toekomstvisie rondom sociale teams in Groningen.
 
© Nationale Onderwijsgids