Normal_jonge_ondernemers_stropdas

Hogeschool Windesheim heeft een speciale cursus ontwikkeld voor jonge ondernemers die erover denken om een rol te gaan spelen in het familiebedrijf, eventueel met de intentie tot opvolging. Om deze jonge professionals te helpen bij het maken van hun keuze richtte de hbo-instelling het traject 'Family Business Track' in. Dit meldt Groen Onderwijs.

Het cursusprogramma richt zich op de 'next generation' van familiebedrijven; jongeren die overwegen hun familie(lid) bij te staan of op te volgen in het eigen bedrijf. De cursus moet in anderhalf jaar tijd meer zicht bieden op de eigen motivatie en kwaliteiten voor deze taak. Zo krijgen de studenten een goed beeld van wat er komt kijken bij de verschillende rollen die ze op zich kunnen nemen in het familiebedrijf. Ook leert de student hoe hij of zij het gesprek met de familie aan kan gaan over de toekomst van het bedrijf en wat te verwachten valt.

De cursus gaat vanaf februari 2015 van start en bestaat uit colleges, workshops en coachgesprekken. Het traject duurt anderhalf jaar met een studiebelasting van een halve dag per twee weken. Waar mogelijk vinden de contacturen in de avond of op zaterdagochtend plaats. Meer informatie over de cursus Family Business Track is te vinden op de website van Windesheim.

© Nationale Onderwijsgids