Logo_logo__cid_image001_png_01cfd651

Vandaag vindt de landelijke manifestatie tegen het leenstelsel plaats op het Malieveld in Den Haag. Alle leerlingen in het voortgezet onderwijs en studenten van het mbo, hbo en de universiteit zijn opgeroepen om vandaag tegen de afschaffing van de basisbeurs te komen protesteren. Er worden duizenden deelnemers verwacht, zo meldt Metro. 

Er worden duizenden scholieren en studenten verwacht op het Malieveld vandaag. Vrijdagochtend melden al bijna 5000 mensen op facebook dat zij aanwezig zullen zijn bij de manifestatie.
 
Veertien landelijke organisaties hebben onder de noemer 'Stop Het Leenstelsel' hun krachten gebundeld en de landelijke manifestatie georganiseerd. LSVb, ISO, LKvV, LAKS, JOB, NJR, AOb, FNV Jong, CNV jongeren, VCP Young Professionals, ROOD, CDJA, PerspectieF en PINK! hebben het protest georganiseerd omdat zij vrezen dat studeren door het leenstelsel minder toegankelijk wordt voor mensen met een laag inkomen. Het leenstelsel, waarbij de basisbeurs voor studenten wordt afgeschaft en studenten een lening moeten afsluiten, wordt al langer gehekeld door studenten. 
 
© Nationale Onderwijsgids