Normal_studiekeuze

Hogeschool Windesheim ondersteunt jongeren tijdens de Open Dag op vrijdag 7 november bij het maken van hun studiekeuze. Tijdens de Open Dag kunnen middelbare scholieren die zich oriënteren op een vervolgopleiding een studiekeuzetest maken. Of ze schakelen de hulp in van een StudyBuddy: een student van Windesheim die oriëntatietips geeft voor het maken van een studiekeuze en uit eigen ervaring spreekt.

Verspreid over de campus kunnen scholieren terecht voor diverse voorlichtingsactiviteiten. Door docenten en studenten wordt voorlichting gegeven over de diverse opleidingen en bijbehorende beroepen. Windesheim leidt studenten op tot bijvoorbeeld verpleegkundige, werktuigbouwkundige, journalist of leraar Aardrijkskunde. Scholieren kunnen meerdere voorlichtingsrondes en workshops volgen. Daarnaast krijgen ze meer informatie over studiebegeleiding, studiefinanciering, studeren in het buitenland, huisvesting of de studentenverenigingen in Zwolle.

Scholieren kunnen via de Open Dag app eenvoudig de weg vinden op de campus. De digitale wegwijzer navigeert de scholier direct naar het juiste lokaal waar een voorlichting of workshop is. Ook 'points of interest’ zoals de informatiemarkten, koffiecorners en toiletten staan aangegeven. De app is ook praktisch instrument om tijdens de Open Dag een programma op maat met workshops of lezingen samen te stellen.

De Open Dag is op vrijdag 7 november van 13.00 tot 19.00 uur op de campus van Windesheim in Zwolle. Aanmelden hiervoor kan via windesheim.nl/opendag. Het programma is via de website te downloaden.