studiebeurs Rotterdam (foto: Inholland)

De zesde editie van de Studiebeurs Rotterdam bij de Hogeschool Rotterdam is vorige week door ruim 3500 leerlingen bezocht. Dit jaar stond de beurs ook in het teken van de intentieverklaring 'Samen werken aan een betere aansluiting,' die door 56 regionale scholen werd ondertekend. Dit meldt Inholland. 

Codarts, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam en Thomas More Hogeschool spraken met 52 scholen uit het Rotterdams voorgezet onderwijs de intentie uit om zich in te zetten voor 'de verbetering van de overgang van leerlingen naar het hbo om het studiesucces te verhogen en de uitval te verminderen.'  Zo zullen concrete instrumenten worden ontwikkeld voor bijvoorbeeld loopbaanoriëntatie en vakinhoudelijke aansluiting. Ook zullen er werkconferenties plaatsvinden. In de zomer van 2015 moet dan de 'doorstroom gereedschapskist' klaar zijn. 
 
De studiebeurs heeft als doel dat leerlingen van het havo/vwo en mbo zich kunnen orienteren op een studie bij een Rotterdamse hbo-instelling en dat er direct kennis wordt gemaakt met Rotterdam als studentenstad. Woensdag bezochten 1700 leerlingen uit het middelbaar onderwijs de beurs, gevolgd door 1800 mbo'ers op donderdag. 
 
© Nationale Onderwijsgids