Logo_blu_university_blauw

1 september 2015 opent de Bernard Lievegoed University uit Driebergen (BLU) - opvolger van de in 1971 gestichte Vrije Hogeschool - haar deuren in het nieuwe academiegebouw van de Eusebiuskerk in Arnhem. Doel is om tot 2020 uit te groeien tot een bloeiende opleiding met circa 800 studenten. 

De grote verhuizing geeft de BLU de mogelijkheid om in een nieuwe vorm tot haar recht te komen. Dit dankzij het inspirerende vestigingsklimaat van Arnhem: een academiegebouw in hartje centrum met mogelijkheid tot uitbreiding, een enthousiast gemeentebestuur, behoefte in de regio aan meer aanbod op academisch niveau plus een goede verbinding met het Duitse achterland. Zo kan de Bernard Lievegoed University zich verder ontwikkelen als experimentele mono-sectorale university, waarbij studenten van het oriëntatiejaar hun opleiding ook op bachelor- en masterniveau kunnen afronden. Een verrijking die in Driebergen niet gerealiseerd kon worden.
 
De Bernard Lievegoed University wil een maatschappelijk betrokken, kleinschalige, duurzame en innovatieve universiteit zijn voor een nieuwe generatie studenten. Dit houdt o.a. in dat wetenschap, ondernemen, zingeving en kunst voortdurend op elkaar worden betrokken. De opleiding kent een undergraduate- en graduateprogramma. Zo biedt de BLU na de middelbare school het reeds succesvolle oriëntatiejaar aan. Daarnaast start op 7 september 2015 een bachelor Creative Entrepeneurship i.s.m. Cibap, vakschool voor verbeelding. Ook start dat jaar – i.s.m. de Alanus University (Bonn) - de master Social Leadership. De Bernard Lievegoed University Press wordt samen met Uitgeverij Christophorus vormgegeven. Reeds bestaande trajecten zoals de minor Vrije kunst & Wetenschappen (i.s.m Hogeschool Windesheim) en de heroriëntatiecursus blijven in deze nieuwe constellatie ook bestaan.
 
© Nationale Onderwijsgids