Normal_us_navy_050510-n-4309a-114_hull_maintenance_technician_2nd_class_carl_harris_inspects_the_remaining_high_explosive_material_from_a_disrupted_improvised_explosive_device_during_a_training_exercise_in_bahrain
Op het terrein van de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp is woensdag een granaat gevonden. Studenten vonden de granaat uit de Tweede Wereldoorlog. De granaat is ter plekke tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Dit meldt de Gelderlander.
 
Studenten bos- en natuurbeheer waren samen bezig een ijsvogelbroedwanden aan te leggen op het landgoed van de school toen ze de granaat vonden. Studente Bouke ten Cate: "We stuitten op iets hards en ik pakte het op. Toen hield ik ineens een granaat in mijn hand. Ik heb hem snel teruggelegd en de politie gebeld."
 
Het bleek om een brisantgranaat te gaan van 3,7 inch. Deze was afgeschoten door een britsluchtafweerkanon in de Tweede Wereldoorlog. De EOD heeft de granaat ter plekke tot ontploffing gebracht. De granaat heeft een stalen huls die bij ontploffing in scherven breekt. In de granaat zit springstof. 
 
© Nationale Onderwijsgids