Logo_hva

UvA-bijzonder hoogleraar en voorzitter van de afdeling Politicologie Jean Tillie is vandaag door het College van Bestuur benoemd tot voorzitter van het HvA-domein Maatschappij en Recht (DMR).

Collegevoorzitter UvA-HvA Louise Gunning: ‘Zijn grote deskundigheid op het gebied van de grootstedelijke problematiek, zijn ervaring met praktijkgericht onderzoek alsmede zijn ervaring in het hoger onderwijs maken hem een uitermate geschikte kandidaat voor de functie’. Tillie neemt vanaf maart de taken en verantwoordelijkheden over van Willem Baumfalk, die afgelopen november de overstap maakte naar het domein Economie en Management.

Over zijn nieuwe rol zegt Jean Tillie (1961): ‘Ik zie enorm uit naar mijn nieuwe rol als voorzitter van het domein Maatschappij en Recht. In het verleden heb ik, onder meer als adjunct-directeur van het UvA-Instituut voor Migratie en Etnische Studies, veel onderzoek gedaan in de stad Amsterdam. Een groot deel daarvan bevond zich op het snijvlak van wetenschappelijk- en praktijkgericht onderzoek. Daarom weet ik dat ik me thuis zal voelen bij de HvA. Ik zie daarnaast een kans om de onderwijskwaliteit een impuls te geven door te zorgen dat de opleidingen binnen het domein optimaal aansluiten bij de maatschappelijke vraagstukken uit de stad en de wisselwerking tussen onderzoek en onderwijs te versterken’.

Tillie, die in het verleden politieke wetenschappen aan de UvA studeerde, blijft de leerstoel electorale politiek bij de UvA aanhouden.

© Nationale Onderwijsgids