Jong Lokaal Bokaal 2014 uitgereikt op Hogeschool Utrecht

AMERSFOORT - Maandag is op de locatie van de Hogeschool Utrecht in Amersfoort aan de gemeente Zaanstad de Jong Lokaal Bokaal 2014 uitgereikt door staatssecretaris Martin van Rijn. Daarover bericht de website van de Hogeschool Utrecht.

De Jong Lokaal Bokaal is een jaarlijks uitgereikte stimuleringsprijs voor Nederlandse gemeenten met een positief jeugdbeleid. Deze prijs is uitgeschreven door NJR, de koepel van jongerenorganisaties in Nederland, in samenwerking met Hogeschool Utrecht en het Verwey-Jonker Instituut.

Studenten van de opleiding Pedagogiek van Hogeschool Utrecht hebben een belangrijke rol gespeeld bij het toekennen van de Jong Lokaal Bokaal. Zij volgden hoorcolleges over positief jeugdbeleid en over gemeentelijke politiek. Ook namen zij vervolgens in groepjes de beleidsstukken van de twaalf genomineerde gemeenten onder de loep.

Medio november gingen de studenten in teams op bezoek bij de genomineerde gemeenten om te kijken hoe het beleid in de praktijk wordt uitgevoerd. Zij spraken met gemeentevertegenwoordigers en professionals, maar ook met de jongeren voor wie het beleid bedoeld is.

De jury oordeelde dat in de gemeente Zaanstad positief jeugdbeleid niet alleen een papieren werkelijkheid is, maar dat jongeren zelf actief betrokken zijn bij het maken van beleid.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres