Logo_hanzehogeschool_logo

Op woensdag 18 en donderdag 19 december worden op verschillende locaties van de Hanzehogeschool Groningen activiteiten georganiseerd voor Serious Request. Onder de noemer ‘HanzeHuis, het Glazen Huis van Groningen’ proberen studentenvereniging Word Actief, de HanzeCAST, Happy Hour FM, OOG RTV, Rode Kruis Studentendesk Groningen en studenten en personeelsleden van de Hanzehogeschool Groningen zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het goede doel. Vanuit het HanzeHuis wordt live verslag gedaan van de activiteiten via de radiozenders. 

Dit jaar staat Serious Request in het teken van diarree en de gevolgen hiervan voor kinderen in arme landen. Elk jaar sterven 800.000 kinderen aan de gevolgen hiervan. 3FM wil geld inzamelen om deze kinderen te helpen. Meer informatie is te vinden op www.seriousrequest.3fm.nl.

Wat is er allemaal te beleven op 18 en 19 december? Net als in het Glazen Huis van 3Fm zullen Hanze-Dj’s live radio verzorgen vanuit het HanzeHuis. Alle activiteiten zijn ook te volgen via de livestream op www.hanze.nl. Uiteraard kan er tegen betaling een verzoeknummer worden aangevraagd; daarnaast zijn er optredens van onder anders de dansers van The Blue Toes en de acteurs van G.U.T.S. Ook is er een veiling. Vorig jaar organiseerden studenten van de Hanzehogeschool Groningen ook al een HanzeHuis voor Serious Request. Hiermee werd uiteindelijk € 5.000, - opgehaald voor het goede doel.

HanzeHuis
Wanneer: woensdag 18 december (10.00-22.00 uur) en donderdag 19 december (09.00-16.00 uur)
Waar: Het HanzeHuis staat in het Atrium van de Van OlstToren (Zernikeplein 7). Naast het Atrium zijn de kantines van de Marie Kamphuisborg (Zernikeplein 23), Van DoorenVeste (Zernikeplein 11) en het Wiebengacomplex (Eyssoniusplein 18) podia voor diverse activiteiten.

© Nationale Onderwijsgids