rietveld academie studenten cobra onderzoek

AMSTELVEEN - Voor het eerst in Nederland zijn een kunstacademie en een museum een driejarige samenwerking aangegaan in de vorm van een honoursprogramma. Elf studenten van verschillende bacheloropleidingen van de Gerrit Rietveld Academie zijn geselecteerd voor een aanvullend honoursprogramma.

De afgelopen acht maanden hebben zij zich verhouden tot de collectie van het Cobra Museum en het CoBrA-erfgoed. Cracking Cobra is de eerste vrucht van hun creativiteit. De studenten van de afdelingen Beeld en Taal, Grafische Vormgeving en Fotografie hebben zich verdiept in de Cobra-beweging.

De onderzoeken worden vrijdag gelanceerd met het bekendmaken van de plannen, het tonen van onderzoek, schetsen en maquettes. De toepassing van deze onderzoeken vindt komende zomer plaats in het Cobra Museum met tijdelijke interventies in bestaande tentoonstellingen. Dat gebeurt op gezette tijden vanaf 7 juni.

Cracking Cobra kwam tot stand binnen het Open Collectie-programma van het Cobra Museum met steun van het Mondriaan Fonds en met dank aan de Gerrit Rietveld Academie.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres