Student of the Year, student van het jaar, studentenverkiezing

GRONINGEN - Voor de twaalfde keer op rij wordt de verkiezing voor 'Student of the Year 2013' georganiseerd, onderdeel van het initiatief StudentenAwards van Studenten.net.

Voor de verkiezing is Studenten.net op zoek naar mannelijke en vrouwelijke studenten die beschikken over intelligentie en ambitie en die fotogeniek zijn. Studenten van zowel hbo- als wo-niveau kunnen zich inschrijven op de website van Student of the Year.

De verkiezing begon twaalf jaar geleden als een verkiezing voor de knapste studente van het jaar, toen nog in samenwerking met het tijdschrift FHM. Inmiddels is het uitgegroeid tot een verkiezing waarbij verder wordt gekeken dan het uiterlijk. Via vragen naar ambities, talenten en activiteiten wordt ook een algemene indruk van de deelnemers verkregen.

Via competentietests, een debat, een fotoshoot en een opdracht in het buitenland zal de student van het jaar worden gekozen. Eerdere finalisten kregen bekendheid via onder meer tv-reclames en covers van diverse tijdschriften. De prijs die de winnaar dit jaar kan verwachten, wordt binnenkort bekendgemaakt.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem