Minister Jet Bussemaker

DEN HAAG - De nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker van de PvdA, zal zich in gaan zetten voor het hoger onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Ook zal zij zich inzetten op het gebied van cultuur. Dat meldt het Hoger Onderwijs Persbureau.

Bussemaker heeft in haar loopbaan al veel kennis opgedaan op het gebied van het hoger onderwijs, onder andere vanwege haar functie als rector van de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast was Bussemaker voor zij aan haar politieke loopbaan begon politiek wetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Namens de PvdA werd zij in 2007 in kabinet Balkenende I staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Primair onderwijs, voortgezet onderwijs en de media zullen in de portefeuille van de nieuwe staatssecretaris Sander Dekker van de VVD komen. Dekker is vanaf 2003 werkzaam geweest in de gemeenteraad van Den Haag, waar hij in 2006 wethouder van Onderwijs, Jeugd en Sport werd. In 2010 verruilde hij deze functie met die van wethouder van Financiën en Stadsbeheer. Daarnaast is Dekker werkzaam geweest als voorzitter van het Rathenau Instituut.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem

Foto: Rijksoverheid