Normal_beloning_thumbs_up

ZWOLLE - Vierdejaars Windesheim-studente Jill Schreuder heeft een beurs verdient met het omschrijven van het begrip ‘duurzaam ondernemen’ in 145 characters. Deze beurs verschaft de student toegang tot de Master of Science in Management op Nyenrode Business Universiteit.

Schreuder, die net is afgestudeerd aan de opleiding International Business and Languages, is een van de zes winnaars en wist ruim 200 studenten uit meer dan 35 landen achter zich te houden.

Van 19 tot en met 27 mei konden studenten uit alle landen zich opgeven door in 145 karakters het begrip 'sustainable business', oftewel duurzaam ondernemen, te omschrijven. Jill verstuurde het volgende bericht:

'It's a way of business, which operates in an environmentally responsible way, which will not affect the society, economy and environment.'

 De studente hoorde dezelfde dag nog dat ze door was naar de volgende ronde. Samen met 216 andere studenten uit verschillende landen. 'Ik was direct enthousiast over deze mogelijkheid. Mijn gevoel en wilskracht om een Master op Nyenrode te doen is altijd groot geweest. Het enige dat deze droom in de weg zat, was het cursusgeld.'

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen