Normal_diploma

LEEUWARDEN – Morgen zal de eerste Thorbecke scriptieprijs aan de Thorbecke Academie van de NHL Hogeschool in Leeuwarden worden uitgereikt. De winnaar van deze speciale prijs zal worden bekendgemaakt tijdens een officiële ceremonie waarin studenten van de opleidingen Bestuurskunde, Integrale Veiligheid en European Studies hun bachelordiploma in ontvangst nemen.

De winnaar van de Thorbecke scriptieprijs ontvangt een cheque van 250 euro en de Thorbeckepenning voor zijn of haar bijzondere prestatie. Ook krijgt de winnende student de mogelijkheid tot het volgen van een traineeship bij de gemeenten Leeuwarden, Zwolle en Den Haag.

Met het instellen van de Thorbecke scriptieprijs wil de Adviesraad van de opleiding Bestuurskunde het maatschappelijk belang van praktijkgericht, bestuurskundig onderzoek benadrukken. Daarnaast wil zij studenten uitdagen het maximale uit hun studie te halen.

Om in aanmerking te komen voor de Thorbecke scriptieprijs moet de student aan twee criteria voldoen: de scriptie dient een relevant bestuurskundig thema te behandelen en de scriptie moet met minimaal een 8 te zijn beoordeeld.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen