Normal_leraar_vo

AMSTERDAM - Het lectoraat Management van Cultuurverandering van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) presenteerde tijdens de Conferentie Onderzoek Schoolveiligheidsteam op het Calvijn met Junior College in Amsterdam Nieuw-West, de onderzoeksresultaten van hun evaluatieonderzoek naar het Schoolveiligheidsteam (SVT). Wethouder Lodewijk Asscher was aanwezig om de conclusies van dit evaluatieonderzoek te verbinden met de toekomst van Amsterdamse middelbare scholen.

Een aantal grote middelbare scholen in Amsterdam kampt met schoolveiligheidsproblemen en een hoog verzuim van leerlingen, zo ook het Calvijn met Junior College in Amsterdam Nieuw-West. In 2010 richtte deze school een apart team op om het ‘schoolklimaat’ veiliger te maken; het Schoolveiligheidsteam (SVT).

Gedurende drie maanden deed het lectoraat onderzoek naar het SVT om het nut en de noodzaak ervan vast te stellen, evenals eventuele fricties in de samenwerking. Ruim 70 geïnteresseerden waaronder ouders, kinderen, leerkrachten, leidinggevenden, mensen van andere scholen, politiemedewerkers, medewerkers van DMO en de kantonrechter waren aanwezig bij de conferentie.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen