26 juni 2012 om 07:20
< 1 min lezen

Gezondere voeding in schoolkantines

Bepaald is dat het assortiment in de kantine bestaat uit minimaal 75 procent basisproducten (bijvoorbeeld salades, fruit en broodjes) en maximaal 25 procent niet-basisvoedingsmiddelen (zoals snacks en snoep).

Eind 2011 werd het Handvest ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen’ gepresenteerd. Het is een gezamenlijk initiatief van het Voedingscentrum en het Convenant Gezond Gewicht. Doel is dat in 2015 alle schoolkantines in Nederland leerlingen een gezonder assortiment aanbieden. Het Voedingscentrum ondersteunt scholen met De Gezonde Schoolkantine.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Relevante artikelen

Alles van voortgezet onderwijs
    • Voortgezet Onderwijs

    Sintermeertencollege schrapt schorsing docent wiens naaktbeelden rondgingen

    Vandaag om 11:58
    • Voortgezet Onderwijs

    17-jarige Lisa uit Abcoude was net geslaagd voor vwo in Amsterdam

    Vandaag om 08:55

Aankomende evenementen

22 Sep
Webinar ‘Burgerschapsbeleid in de praktijk’
  • Utrecht
24 Sep
Nederlands Congres Schoolaanwezigheid 2025
  • Gelderland
24 Sep
Opleiding: Spanningen op school
  • Utrecht