LAKS Eindexamenklachtenlijn met Dennis Wiersma aan de telefoon van start

Vanaf 12 mei organiseert het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) de 34e editie van de eindexamenklachtenlijn (EEKL). De examenperiode is altijd een spannende tijd voor de meer dan 188.000 examenkandidaten, die uitkijken naar een vervolgopleiding, tussenjaar of een baan. Dit jaar is het de afsluiting van een wederom ongewoon jaar. Het LAKS is erg benieuwd naar wat dit betekent voor hoe kandidaten de examens dit jaar ervaren en heeft zich speciaal voorbereid op klachten die bijvoorbeeld te maken hebben met de lastige voorbereiding, stress of extra examenmaatregelen. Dat meldt LAKS.

Een bel-team van vrijwilligers, bestaande uit scholieren, zit elke examendag van 12:00-19:00 uur klaar om examenkandidaten te woord te staan. De site www.examenklacht.nl is al vanaf 4 april geopend om de klachten aan te nemen van de digitale examens op het vmbo, die al vanaf dat moment mochten worden afgenomen. De klachten die binnenkomen worden nagelopen en als het nodig is, komt het LAKS in actie. Bij fouten schakelen we het College van Toetsen en Examens en de Inspectie van het Onderwijs in en als de organisatie niet goed loopt, spreken we de school hierop aan. Zo dragen we eraan bij dat elke leerling kan rekenen op een eerlijk en goed examen.

Dennis Wiersma 

Op donderdag 12 mei komt Dennis Wiersma, de minister voor primair en voortgezet onderwijs, LAKS daarbij helpen op het kantoor in Utrecht. Tussen 15.15 uur en 16.30 uur is hij aanwezig op het LAKS-kantoor en neemt hij ook zelf klachten aan van examenkandidaten.

Door: Nationale Onderwijsgids