Normering examens in 2022 anders dan voor de coronacrisis

Net als in 2021 kunnen we dit jaar de centrale examens niet normeren zoals anders. We hanteren een aanpak die daar zo dicht mogelijk bij in de buurt komt. Om dit goed te begrijpen, heeft het College voor Toetsen en Examens een animatie laten maken die uitleg geeft over de normering van de centrale examens van 2022. Dat meldt het College voor Toetsen en Examens. 

De leerlingen die in 2022 centrale examens doen, hebben een deel van hun voorbereidingstijd last gehad van de coronacrisis en alle gevolgen die dat had met aangepaste (vormen van) lessen, ziekte en uitval van leerkrachten. Daardoor kan de normering niet op dezelfde manier plaatsvinden als in reguliere examenjaren van voor 2020.

Terecht een voldoende of onvoldoende 

Met de normeringsaanpak zorgt het College voor Toetsen en Examens ervoor dat de normering ook dit jaar recht doet aan de prestaties van leerlingen, waardoor leerlingen terecht een voldoende of onvoldoende blijven behalen. De eisen die gesteld worden aan leerlingen blijven zo veel mogelijk gelijk aan de eisen van voorgaande jaren. Hiermee herhalen we dus de aanpak van 2021.

Door: Nationale Onderwijsgids