LAKS opent Examenklacht.nl, want de digitale examens zijn begonnen

De examens zijn deze week begonnen! Terwijl veel scholieren in vmbo gl/tl, havo en vwo zich nog voorbereiden op het centraal schriftelijk eindexamen, breekt voor leerlingen in vmbo bb en kb nu al een spannende tijd aan. T/m 22 juli kunnen namelijk de flexibele en digitale examens worden afgenomen. Daarom is vanaf deze week ook de website www.examenklacht.nl weer live! Dat meldt het LAKS. 

Na een schooljaar met veel hobbels in de voorbereiding, is voor een deel van de vmbo-leerlingen het moment van de waarheid aangebroken. Tussen 4 april en 22 juli maken bijna alle leerlingen in de basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerwegen (bb, kb) de eindexamens digitaal. Scholen zijn vrij om te kiezen voor digitale examens of papieren examens, de overgrote meerderheid kiest voor de eerste optie. Digitale examens kunnen op ieder moment tussen 4 april en 22 juli worden afgenomen. Tijdens deze hele periode kunnen leerlingen hun examenklachten achterlaten op de website www.examenklacht.nl.

Piekdagen 

Intussen zijn bij het LAKS ook de voorbereidingen in volle gang voor de piekdagen rond het centraal schriftelijk eindexamen. Vrijwilligers zijn geworven en ingepland. De organisatie bereid zich voor op uiteenlopende klachten. “Dit jaar kijken we natuurlijk scherp naar een goede afname van de examens, maar ook of alle nieuw aangekondigde maatregelen wel worden toegepast. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat leerlingen weten dat zijzelf mogen plannen in welk tijdvak ze welk examen doen”, aldus Sarah Broekmeulen, coördinator van de klachtenlijn. Het LAKS wenst alle examenkandidaten heel veel succes!

Door: Nationale Onderwijsgids