Normal_examen_hal

Vandaag gaan de eindexamens in het voortgezet onderwijs weer verder na een lang hemelvaartweekend. De maandag staat in het teken van het vak geschiedenis. Leerlingen van het vmbo (KB en GL/TL), HAVO en VWO hadden dit vak allemaal voor maandagochtend op het programma staan. De VMBO BB leerlingen had examen in het vak Nederlands. Dit meldt het LAKS.

Vanochtend namen ruim 22.000 vmbo'ers plaats in de schoolbanken voor het eindexamen geschiedenis. Uit het geringe aantal klachten dat bij de klachtenlijn van het LAKS binnen is gekomen, blijkt dat het geschiedenis vmbo-examen geen moeilijk examen was. "Dat wijst er wel een beetje op dat de meeste leerlingen het niet te moeilijk vonden", aldus klachtencoördinator Benedicta Badu.
 
Het geschiedenisexamen dat de Havisten maakten, leek op het voorbeeldexamen, aldus het LAKS. De VWO'ers waren wat gemengder in hoe het geschiedenisexamen ontvangen werd. Het examen bleek compleet omgegooid te zijn, in vergelijking met de examens van voorgaande jaren. 18.517 leerlingen van het VWO moesten vanochtend het examen maken. 
 
© Nationale Onderwijsgids