Speciale Oekraïense school gestart in Breda

Onderwijswethouder Arjen van Drunen van de gemeente Breda luidde gisteren de schoolbel voor een nieuwe school. Een school speciaal voor Oekraïense kinderen. De meeste docenten die er lesgeven komen ook uit Oekraïne. De nieuwe school zit in het schoolgebouw naast Curio prinsentuin van cooth aan de Tuinzigtlaan in Breda. In hetzelfde gebouw is ook ruimte gemaakt voor extra leerlingen van de internationale schakelklas. Dat meldt Curio.

“Voor de vakantie kregen Bedase onderwijsbesturen het verzoek van de gemeente om mogelijkheden te bekijken of er een Oekraïense school kon worden opgezet.  Dat had vooral te maken met de wens van een grote groep ouders. Zij willen na de oorlog terug naar hun land en zien het liefst dat hun kinderen Oekraïens onderwijs krijgen. Het onderwijs dat de kinderen kregen in de internationale schakelklas was gericht op een toekomst in Nederland, maar dat wil deze groep niet. Zij willen zich voorbereiden op een terugkeer naar Oekraïne”, aldus Curio-projectleider Jaap Oomen.

Toekomst in Oekraïne

Curio nam het initiatief namens de Bredase schoolbesturen om deze school verder op te zetten. “Dit onderwijs sluit aan bij de behoefte van vluchtelingen uit Oekraïne die daar hun toekomst zien. Hiermee bieden we ze echt passend onderwijs”, aldus Van Drunen.


Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk