Oekraïense kinderen ontvangen 8.000 boeken in hun moedertaal

Het Boekraїne-project (onderdeel van de stichting On My Way UA) begint met het leveren van boeken voor Oekraïense kinderen in hun moedertaal. We hebben het over kinderen van 4 tot 14 jaar die in opvangcentra voor vluchtelingen wonen. Deze partij boeken is bestemd voor opvanghuizen in de regio's Leiden/Haaglanden, Amsterdam/Amstelland, Rotterdam en Utrecht. In maart begint het inpakken en daarna volgt het bezorgen van de boeken op de adressen waar ze nodig zijn. Dat meldt stichting On My Way UA. 

Dit alles gebeurt dankzij de steun van vrijwilligers, de Oekraïense ambassade, ​gemeenten van verschillende provincies en donaties van de Rabobank. Lezen in de moedertaal is nu belangrijk voor Oekraïense kinderen in Nederland, zodat ze zich verbonden voelen met hun thuisland en ook hun leesvaardigheid en onderwijs kunnen ontwikkelen.

Evenement voor Oekraïense kinderen en hun ouders 

Vertegenwoordigers van het Boekraїne-project vertellen hier meer over tijdens een evenement voor Oekraïense kinderen en hun ouders op 25 maart om 16.00 uur (zaterdag) in het Ukrainian House, Pleinweg 196A, 3083 EV, Rotterdam. Het programma bevat ook een interessante zoektocht voor kinderen met geschenken, prijzen en iets lekkers.

Door: Nationale Onderwijsgids